PROGRAM

Fredag 15 aug 14.00 – 15.00

 

Kaipa

2Efter 30 år återförenas 3/4 av Kaipa. Roine Stolt (även gitarrist i Transatlantic, The Flower Kings) Tomas Eriksson (bas) Ingemar Bergman (trummor). Det hela har dessutom förstärkts med Tomas Bodin (keyboard i bl.a. The Flower Kings och styrelsemedlem i AfM) samt Michael Stolt (sång och gitarr, känd från Desperados och Melodifestivalen).

Musik från de tre första klassiska albumen utlovas. På 70-talet var Kaipa Sveriges absolut största symfoniska rockband som med sin melodiska musik fortfarande har fans världen över.

 

3Bröderna Rongedal

De värmländska urskogs-musikaliska tvillingbröderna från Molkom visar upp sina stämband i mysakustisk tappning. För Artister för Miljöns räkning ställer de alltid upp. Eller som de själva brukar säga: ”Det här är inte en fråga om politisk färg, det är större än så. Det handlar om överlevnad”

 

4

Staffan Lindberg

Kontrabasist och sångare som showat i vokalgruppen Viba Femba i 19 år och som 1999 fick Povel Ramels Karamelodikt-stipendium.

Staffan har även sjungit i Radiokören, Eric Ericsons Kammarkör och flera andra sångensembler. Han har dessutom spelat kontrabas i Radiosymfonikerna, Filharmonikerna, Kammarensemblen, Drottningholms barockensemble m fl.

Han anlitas flitigt som arrangör och kompositör till körer och orkestrar.

 

Lördag 16 aug 14.00 – 15.00

 

jojje2

Jojje Wadenius

Georg ”Jojje” Wadenius är sedan flera år en av Sveriges internationellt mest uppmärksammade musiker och kompositörer.

Han har spelat med bland andra Blood, Sweat & Tears och är för många i Sverige också känd för sina barnvisor under 1970-talet, med bl a Goda’ goda’.

6James Hollingworth

”Älgarna demonstrerar”…fortfarande tillsammans med James som sedan tidigt 70-tal har skrivit sånger om djur och natur.

Med de kultförklarade skivorna ”Barnlåtar” och ”Djurens Brevlåda” var han nyskapande och har brutit mark för svensk barnmusik. Alltid med miljön i fokus!

 

7NOVA BECC – Rebecca Petersson

Aktuell med debutsingeln ”Faller ner” som släpptes i juni.

Nova Becc sjunger starka popmelodier i en lekfull, elektroniskt inspirerad atmosfär. Rockiga gitarrer möter dansanta synthar, texterna är ärliga och refrängerna medryckande.

Efter flera år som sångerska och låtskrivare blev Rebecca Petersson en ”Artist för miljön” och har engagerat sig i organisationen på flera olika sätt. I intervjuer har hon bl a diskuterat möjligheterna att påverka genom musik och kultur.

8

Konferencier båda dagarna

Pär Holmgren

Efter 20 år som meteorolog på SVT arbetar han sedan 2009 heltid med hållbarhetsfrågor och klimatutmaningen.

Pär är en eftersökt föreläsare och författare.

facebook.com/ArtisterForMiljon
www.artisterformiljon.se
#artisterformiljon

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *