Bli en av oss

Artister för Miljön är budbärare som tolkar vår tids hållbarhetsutmaningar – med konst, humor och meningsfulla gig som verktyg. Hur du som artist ska göra mest nytta för miljö och klimat, det vet nog bara du. Men det är en stor hjälp att använda andras kunskap och erfarenhet. Tillsammans blir vi starka. Vi är bra på att tillhandahålla kunskap, tips och att förmedla kontakter. Föreningen vill stötta dig.

Vi ser artisteri som ett kraftfullt verktyg i samhällsutvecklingen. I låttexter, teaterföreställningar, konstverk och andra kulturella uttryck kan vi förmedla budskap och bringa klarhet i sådant som annars kan uppfattas som abstrakt och som, i många fall, snarare bidrar till klimatångest än framtidstro. Är du scenarbetare, poet, dansare eller manusförfattare? Härligt! Vi välkomnar alla kulturarbetare till oss.

Krav för att bli medlem

Du ska vara artist, med artist menar vi kulturarbetare. Vi inkluderar alla som arbetar med kultur. Välkommen.

Du ska ha stort intresse att påverka utvecklingen till ett hållbart samhälle.

Som medlem får du

 • Det viktigaste är att du får möjlighet att tydligt visa ditt engagemang för vår miljö.
 • Träffa andra artister, skapa kontakter
 • Förslag på viktiga frågor att driva
 • Vi stöttar med råd och vägledning
  • Kurser och utbildning. (som bygger på vetenskaplig grund)
  • Påverka och delta i föreningsarbetet
  • Tillgång till hållbarhetstips för artister
  • Grundkunskap i miljöfrågor
  • Hjälp att prioritera budskap
  • Fler förmåner i framtiden

Hur gör du? Skriv några rader om dig själv och anmäl intresse här.

Det var länge sen det var ”god tid” att göra något för miljön, men det är ännu inte för sent – och vi behöver dig. Med ett nätverk av Sveriges mest inflytelserika kulturprofiler kan vi kraftsamla tillsammans för miljöns bästa.

Sagt om våra utbildningar

”Jag tyckte att jag visste ganska mycket om miljö, hållbarhet och klimat innan den här introduktionskursen, men det gjorde jag inte alls. Väldigt bra föreläsningar med tankeväckande innehåll. Tack!”

Babben Larsson
Foto: Marcus Lundstedt / Vi-skogen (CC BY 3.0)
Anni-Frid Lyngstad
Foto: Frankie Fouganthin (CC-by-SA 4.0)

”När jag grundade Artister För Miljön 1990, trodde jag att det skulle vara lätt att få med musiksverige i ett samarbete över det viktiga temat Hållbarhet i samhället. Det visade sig bli svårare än vad jag trodde. När jag sen så småningom lämnade min uppgift som ordförande för AfM, trodde jag att det skulle bli slutet för en god tanke och gott initiativ. Därför gläder det mig så oerhört att AfM nu har många anhängare, och tar många initiativ för samarbete med likasinnade.”

”Utbildningen för Artister för Miljön var intressant och lättillgänglig. Jag tycker att det är viktigt att lära sig mer för att engagera sig i miljö- och klimatfrågan. För mig känns det rätt både som privatperson och artist. Att inspireras av andra medlemmar, inte minst av Pär och Lasse, var roligt!”

Helen Sjöholm
Foto: Nicho Södling (CC BY 3.0)