Artister för miljön är ett nätverk, agentur och kunskapsförmedlare i hållbarhetsfrågor, som engagerar en rad stora artister från skilda brancher. Organisationen lanserades i Januari 2012, med en ny styrelse och nya samarbetspartners för att verka för ett hållbart samhälle genom artisteri.

Under 2011 har Artister för Miljön fått nytt liv och organisationen har grundats igen. Initiativtagare och styrelsemedlemmar är bland annat Anders Linder och Pär Holmgren. Anders Linder var en av många engagerade artister som även var med i Artister för Miljön på 90-talet. Tillsammans med bland andra Anne-Frid Lyngstad, Tommy Körberg, Janne Schaffer, Monica och Carl-Axel Dominique engagerar han sig nu igen i Artister för Miljön. Lasse Åberg visar sitt engagemang genom att ha designat Artister för Miljöns logga.

-Det känns mycket bra att nu återskapa denna organisation med enormt mycket potential, säger Gabriella Blomgren, Ordförande. Artister för Miljön lanserades i januari med två utbildningar i Stockholm för inbjudna artister. Totalt deltog 35 artister från flera olika brancher i utbildningarna, fortsätter Gabriella Blomgren.

-Artister för miljöns utbildningar fick väldigt bra bemötande och fler utbildningar runt om i landet planeras under året. Nu växer vårt nätverk av artister och lanseringen fortsätter med en stor premiär i mars, berättar Pär Holmgren, Vice Ordförande.

Under tidigt 90-tal var Artister för Miljön ett nätverk för miljöengagerade artister. Artister för Miljön skapades efter en rad seminarier för artister anordnade av Det Naturliga Steget. Sammanlagt deltog över 100 artister från film-, media-, musik- och teaterbranschen. Seminarierna skapade ett intresse och vilja hos många artister att tillsammans uppmärksamma miljöfrågorna via olika arrangemang.

För mer information om Artister för Miljön:

www.artisterformiljon.se

Kontaktpersoner:

Gabriella Blomgren, Ordförande +46(0)70-6358351 gabriella.blomgren@artisterformiljon.se

Pär Holmgren, Vice Ordförande +46(0)70-8239542,
par.holmgren@artisterformiljon.se

Kategorier:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *