vi är artister för miljön!

Det gläder mig så oerhört att AFM nu har många anhängare, och tar många initiativ för samarbete med likasinnade 

– Grundare Anni-Frid Lyngstad

 

Artister för Miljön är budbärare som tolkar vår tids hållbarhetsutmaningar – med konst, humor och meningsfulla gig som verktyg.

För att övervinna de miljömässiga och sociala utmaningar vi står inför behöver vi driva förändring på flera nivåer. Faktabaserad information behöver i många fall ett artistiskt komplement – ”infotainment”. 
Vi ser artisteri som ett kraftfullt verktyg i samhällsutvecklingen. I låttexter, teaterföreställningar, konstverk och andra kulturella uttryck kan vi förmedla budskap och bringa klarhet i sådant som annars kan uppfattas som abstrakt och som, i många fall, snarare bidrar till klimatångest än framtidstro.

 

Sedan 1990 har Artister för Miljön varit en plattform där vetenskap och kultur möts. Organisationen startades av Karl-Henrik Robèrt och Anni-Frid Lyngstad, och återupplivades 2011 under ledning av Pär Holmgren.

 

Vi samlar, utbildar och förmedlar engagerade och medvetna kulturutövare som på olika sätt vill bidra till en hållbar värld. Tillsammans sprider vi kunskap och inspiration genom sceniska uttryck som berör och accelererar engagemang.

Generalsekreterare och styrelse

Åsa Sandberg

Generalsekreterare

Mer info kommer.

Jan Peter Bergkvist

Jan Peter Bergkvist

Ordförande

Med bred bakgrund i hotellnäringen, idag hållbarhetsrådgivare och aktiv i styrelsen för Stockholm Water Foundation samt vice ordförande i det statliga bolaget MISAB (Svanen och EU blomman).

Driver sedan 2016 projektet husifrankrike.com i södra Frankrike.

Mobil +46 766 336868
E-mail: janpeter.bergkvist@sleepwell.nu

Beatrice Rindevall

Beatrice Rindevall

Vice ordförande

Beatrice Rindevall är en svensk journalist, miljödebattör och redaktör. Sedan 2014 är hon redaktör för Sveriges största miljöblogg, Supermiljöbloggen. Hon har ett flertal gånger utsetts till en av Sveriges miljömäktigaste personer och fick 2015 ta emot priset ”Årets miljöhjälte” av WWF.

Hon driver företaget Tell Us inom strategisk som operativ kommunikation, analysarbete, hållbarhetsrapportering, föreläsningar, workshops, eventarbete och moderering.

E-mail: Beatrice(at)tell-us.se

Monica Elliot

Kassör

Mer info kommer.

Monica Eriksson

Monica Eriksson

Sekreterare

Kommunikatör med strategisk planering kombinerat med kreativitet som specialitet. Har tjugo års erfarenhet av att lyfta fram och få stjärnor att lysa i såväl näringsliv som offentlig sektor. Arbetar just nu inom Stockholms stad där hon kom i kontakt med Artister för miljön genom sitt arbete med att se till att alla barn och unga får möjlighet att uppleva och ta del av Stockholms konst- och kulturliv.

E-mail: monica@bergvalls.com 

Erik Winqvist

Erik Winqvist

Ledamot

Erik Winqvist är artist, sjunger och spelar saxofon. Ibland också skådespelare. Han tolkar texter och låtar och skriver manus. Han är också miljödebattör och driver hemsidan Miljötrappan. Hans engagemang om skog syns tydligt i projektet Skog och Saxofon. Ofta är han föredragshållare på olika företag.

Mobil: 0708 77 66 67 
E-mail: erik@winkir.se 
Hemsidor:
www.teaterochmusik.se  
www.erikwi.se  

 

Mårten Lind

Mårten Lind

Ledamot

Mårten är en klimatengagerad ingenjör med forskarbakgrund som varit med I AfM i fyra år varav tre år som kassör. Han har en doktorsexamen i energisystem från KTH och har de senaste 12 åren jobbat med att höja klimatambitionerna och klimatinvesteringarna inom svenskt näringsliv, dels som konsultchef dels som VD på ett företag i klimatkompensationsbranschen. Just nu jobbar han på Solkompaniet med solcellsinstallationer. Mårten spelar gitarr i ett band och ser kulturen som en minst lika stark kraft i klimatomställningen som näringslivet.

Mats Wester

Ledamot

Mer info kommer

Jakob Samuel

Jakob Samuel

Ledamot

Som soloartist och tidigare sångare, låtskrivare och frontman i den svenska hårdrocksuccèn The Poodles har Jakob gjort sig till ett namn bland de ledande rocksångarna från Sverige. Med The Poodles gjorde Jakob sju guld- och platinasäljande album och turnérade frekvent i Sverige och Europa. Jakob har under åren varit en frekvent gäst på TV-program som Stjärnornas Stjärna, Melodifestivalen, Allsång på Skansen, Sommarkrysset, Så ska det låta och Körslaget. Snart aktuell med soloalbumet CoExist, uppföljaren till det tidigare väl mottagna soloalbumet ”Pastpresent”Melodisk, dramatisk, kraftfull rock när den är som bäst.

Peder Karlsson

Peder Karlsson

Adjungerad ledamot

Adjungerad professor i Innovative Choir Leading vid Royal Academy of Music i Aarhus&Aalborg, Danmark sedan 2015. Har en bakgrund som artist, låtskrivare och arrangör. Var med och startade sånggruppen The Real Group 1984. Slutade sjunga med gruppen 2010.

Musikalisk chef för kören Perpetuum Jazzile, Slovenien, 2011-14. Är sedan 2016 ordförande i föreningen End Ecocide Sverige och är även aktiv i nätverket Naturens Rättigheter i Sverige.

Mobil: +46 70 7272416
E-mail: peder.karlsson@endecocide.se

Victoria Voss-Schrader Bignet

Victoria Voss-Schrader Bignet

Adjungerad ledamot

Victoria är en fransk-svensk låtskrivare och artist som började som singer-songwriter redan som 14-åring. Hon forskar på kopplingarna mellan hälsa och hållbarhet, och vill underlätta kostvalen för konsumenter samt vägleda livsmedelsindustrin och beslutsfattare till att främja bättre matproduktion och konsumtion. 

Foto: Eva Dalin

Sofia Rickberg

Ledamot

Mer info kommer.

Play Video