PRESSMEDDELANDE 2020-12-14

Ny generalsekreterare till Artister för Miljön

Emily Feijen har utsetts till ny generalsekreterare för den ideella organisationen Artister för Miljön, som nu varit verksamma i 30 år. Hon tillträder omgående och kommer att arbeta aktivt med organisationens huvudområde – att rusta artister som spridare av hållbarhet.

Med sig till organisationen har Emily erfarenheter från att driva efterfrågan på ekologiska produkter, både i sin roll som marknadschef på det globala hållbarhetsföretaget Weleda och som talesperson i Svensk handels miljögrupp för ekologiska livsmedel. Under de senaste åren har Emily arbetat med kommunikation och samarbeten inom flera ideella organisationer, såsom Sveriges Stadsmissioner och senast Naturskyddsföreningen.

“Jag är så glad för möjligheten att kunna påverka samhället i en positiv riktning för klimatet tillsammans med ett gediget nätverk av fantastiska artister och medarbetare. Genom artisternas plattformar och kanaler kan vi nå ut till ett stort antal människor med inspiration för ett mer hållbart klimat på ett lustfyllt sätt. Mitt mål är att se till så att artisterna får de bästa tänkbara verktygen för detta”, säger Emily Feijen.

Artister för Miljön är ett yrkesnätverk för artister och kulturskapare som bildades 1990 och med Anni-Frid Lyngstad, känd som Frida från ABBA, som föreningens förste ordförande. De senaste sex åren har över 400 artister gått utbildningen; musiker, skådespelare, konstnärer och andra kulturskapare som på olika sätt vill bidra till en hållbar värld. Bland artisterna syns namn som Danny Saucedo, Jakob Samuel, Magnus Carlson och Malena Ernman.

“Vi är enormt glada över att ha tillsatt en så kompetent och driven generalsekreterare för Artister för Miljön, som kliver in med fullt fokus på kärnverksamheten. Vi behövs mer än någonsin och jag är övertygad om att Emily är rätt person för att stärka arbetet att stötta artisters och kulturarbetares hållbarhetsengagemang”, säger Erik Winqvist, artist, styrelseledamot och föreningens talesperson för skogsfrågor.

För mer information:

Emily Feijen, Generalsekreterare mobil: 0706-659520 e-mail: emily.feijen@gmail.com

Jan Peter Bergkvist, Ordförande mobil: 0766-336868 e-mail: janpeter.bergkvist@sleepwell.nu

LADDA NER PRESSBILD PÅ EMILY

 

Se också:

Artisterformiljon.se

facebook.com/ArtisterForMiljon

Play Video