våra utbildningar

bli en artist för miljön

Artister för Miljön utbildar musiker, konstnärer, skådespelare och andra kulturskapare som vill sprida hållbarhetskunskap och driva samhällsförändring.

Vilka stora hållbarhetsutmaningarna vi står inför? Hur går vi ifrån snack till verkstad?

Vad kan artister göra i praktiken för att bidra till en mer hållbar värld?

Som deltagare kan du ledas i en informativ och interaktiv utbildning av AFM-medlemmar som meteorologen Pär Holmgren och koldioxidbantande artisten Staffan Lindberg. Vi går igenom såväl klimat som ekologi, jämställdhet och demokrati, reder ut begreppet ”hållbar utveckling” och lyfter trender inom förändringsarbete.

Men framför allt pratar vi om vad du som artist och kulturarbetare kan göra. Några vill kanske skriva låtar eller på andra sätt väva in miljöengagemanget i sitt artisteri. Andra kanske vill börjar ställa krav på arrangörer, producenter och samarbetspartners. En del kanske vill nyttja sitt kändisskap och förmedla hållbarhetsbudskap i samband med intervjuer och scenuppträden och därmed agera som förebild och opinionsbildare.

sagt av artister om våra utbildningar

v

Babben Larsson

”Jag tyckte att jag visste ganska mycket om miljö, hållbarhet och klimat innan den här introduktionskursen, men det gjorde jag inte alls. Väldigt bra föreläsningar med tankeväckande innehåll. Tack!”
v

Helen Sjöholm

Utbildningen för Artister för Miljön var intressant och lättillgänglig . Jag tycker det är viktigt att lära sig mer för att engagera sig i miljö och klimatfrågan. För mig känns det rätt både som privatperson och artist. Att inspireras av andra medlemmar , inte minst av Pär och Lasse, var roligt!!”
v

Anni-Frid Lyngstad

”När jag grundade Artister För Miljön 1990, trodde jag att det skulle vara lätt att få med musiksverige i ett samarbete över det viktiga temat Hållbarhet i samhället. Det visade sig bli svårare än vad jag trodde. När jag sen så småningom lämnade min uppgift som ordförande för AFM, trodde jag att det skulle bli slutet för en god tanke och gott initiativ. Därför gläder det mig så oerhört att AFM nu har många anhängare, och tar många initiativ för samarbete med likasinnade.” 

vill du bli en artist för miljön?

gör skillnad

Med ett nätverk av Sveriges mest inflytelserika kulturprofiler kan vi kraftsamla tillsammans för miljöns bästa.

gör dig hörd

Det var länge sen det var ”god tid” att göra något för miljön, men det är ännu inte för sent – och vi behöver dig.

gör det tillsammans

Det kan kännas tufft att driva en så stor kamp, men det blir lättare med över 300 artister och förkämpar för miljön.

Delta i vår utbildning och bli en del av en rörelse som förändrar vår nutid!

Anmäl intresse till nästa utbildning!

Planeras våren 2020
Mer information kommer

Play Video