PRESSMEDDELANDE 2019-05-02

Plats på scen för Åsa!

Hållbarhetsprofilen Åsa Sandberg ny Generalsekreterare i Artister för Miljön.

Artister för Miljön är ett yrkesnätverk för artister och kulturskapare och bildades på 90-talet med Anni-Frid Lyngstad som föreningens förste ordförande. Nu får organisationen ny kraft när multientreprenören Louise Lindén lämnar över taktpinnen till hållbarhetsprofilen Åsa Sandberg, som tar över som ny Generalsekreterare i Artister för Miljön.

Åsa är en välkänd aktör i hållbarhetsvärlden och arbetar till vardags på Coop med hållbarhetskommunikation och matsvinn. Hon har en bakgrund som grundare till Nudging Sweden, där hon genomfört omfattade arbete med kunskapsspridning i Sverige kring nudging som effektivt verktyg till att fatta hållbara val.
Hon har även lång erfarenhet av TEDx då hon i sju år var Managing Director för TEDxGöteborg.

”Jag är mycket glad över förtroendet att ta över det operativa arbetet i Artister för Miljön, vilket ger en möjlighet att utveckla och bygga en större organisation. Jag ser en stor potential i att föreningen växer för att kunna skapa ännu fler artister för miljön. Tillsammans kan vi visa hur kulturens förmåga att väcka känslor kan skapa mer hållbara beteenden”, säger Åsa Sandberg.

Artister för Miljön inspirerar och engagerar till hållbarhet med visionen om ett hållbart, humanistiskt samhälle dit kulturen visat vägen. Organisationen utbildar svensk artistkår i hållbarhet och de senaste fem åren har över 400 artister gått utbildningen; musiker, skådespelare, konstnärer och andra kulturskapare som på olika sätt vill bidra till en hållbar värld. Bland artisterna syns kända namn som Danny Saucedo, Jakob Samuel, Magnus Carlson och Malena Ernman.

”Det är med glädje jag önskar Åsa välkommen som generalsekreterare väl medveten om hennes kapacitet och kunskap då hon som vice ordförande i vår styrelse redan bidragit på ett betydande sätt till Artister för Miljön. Vi är inne i en spännande fas med lansering av vår YouTube-kanal samt en växande organisation för att ytterligare kunna inspirera till hållbarhet”, säger Jan Peter Bergkvist, ordförande i Artister för Miljön.

För mer information:

Åsa Sandberg, Generalsekreterare mobil: 0708-154652 e-mail: asa@asasandberg.com

Jan Peter Bergkvist, Ordförande mobil: 0766-336868 e-mail: janpeter.bergkvist@sleepwell.nu

LADDA NER PRESSBILD PÅ ÅSA

 

Se också:

Artisterformiljon.se

facebook.com/ArtisterForMiljon

Play Video